Kruševac učestvuje u "Evropskoj nedelji mobilnosti".
Grad Kruševac je i ove godine uzeo učešće u organizovanju aktivnosti u okviru međunarodne manifestacije "Evropska nedelja mobilnosti" koja traje od 16. do 22.septembra.

Prošle godine Kruševac je u konkurenciji oko 2.500 evropskih gradova izabran u 10 najboljih za organizovanje ove manifestacije. Ove godine za manifestaciju se prijavilo više od 2.100 gradova.

Tema ovogodišnje "Evropske nedelje mobilnosti" je "Zajedno stižemo dalje - ekološka, zajednička i inteligentna mobilnosti". Cilj kampanje je da podstiče lokalne uprave širom Evrope da uvode i promovišu mere održivog saobraćaja i da ponude svojim građanima alternative upotrebi automobila.

- U toku trajanja "Evropske nedelje mobilnosti" promovisaćemo i obeležiti međunarodni "Dan bez automobila", 22.septembar, a biće predstavljen i strateški dokument Plan održive urbane mobilnosti (POUM), prvi plan urađen u Srbiji – kažu u Gradskoj upravi Kruševca.

Prva akcija je podrška izgradnji biciklističkih staza i tim povodom biće organizovana promotivna vožnja od parka Slobodište do centra grada.

 

KRUŠEVAC DETALJNIJE
TRSTENIK DETALJNIJE
VARVARIN DETALJNIJE
ALEKSANDROVAC DETALJNIJE
ĆIĆEVAC DETALJNIJE